Klik hier om een afspraak te maken voor private shopping 

Welke woonstijlen zijn er en zijn deze te combineren?

Heb je een woonstijl en vraag je je af of je deze kunt combineren of zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke woonstijl te kiezen? Verdiep je allereerst in de woonstijlen, die er zijn. Ook geen eenvoudige opdracht, want er komen steeds meer woonstijlen bij. Ik zal je de meest populaire woonstijlen toelichten: de industriële woonstijl, de Scandinavische woonstijl, de bohemien woonstijl, de moderne en eclectische woonstijl. 

De industriële woonstijl

Deze woonstijl is stoer en robuust! Denk aan een betonnen vloer en een wand van ruwe bakstenen. De gebruikte kleuren zijn sober: wit, zwart en grijs. De meubels en accessoires zijn strak en vaak van metaal. De stijl oogt rustig en dat maakt dat deze woonstijl makkelijk te combineren is met andere woonstijlen. Wil je meer warmte in een industrieel interieur? Maak dan gebruik van onbewerkte of doorleefde houten meubels en accessoires. 

De Scandinavische woonstijl

Bij een Scandinavische interieur worden lichte, natuurlijke kleuren en materialen gebruikt. De meubels zijn functioneel en hebben een open, vaak organische vormgeving. Een Scandinavisch interieur betekent eenvoud en straalt rust uit. De stijl is daarom goed te combineren met andere stijlen. Om meer sfeer te creëren worden grafische patronen in accessoires, bekleding en meubels gebruikt.

De bohemien woonstijl

De bohemien stijl brengt kleur, warmte en gezelligheid in huis! Groen is de kleur, die in dit interieur overheerst. Er wordt gewerkt met planten, drukke prints en natuurlijke materialen, zoals hout, bamboe en rotan. Bohemien kun je goed combineren met industrieel. Denk maar eens aan groene planten op een industrieel meubel. 

“Twijfel je welke woonstijl bij jou past? Start dan met een moodboard!”

De moderne woonstijl

Een modern interieur is te herkennen aan strakke lijnen, is opgeruimd en je vindt er weinig poespas. Er zijn geen vaste kleuren. De wanden kunnen donker geverfd zijn, maar ook wit of grijs. Het interieur straalt luxe uit en vaak zie je hier designmeubels. Opruimen doe je door kasten met dichte deuren te plaatsen. Deze stijl is het meest lastig te combineren. 

De eclectische woonstijl

Als laatste de eclectische en meest voorkomende woonstijl. Dit is een interieur, waarbij je niet kunt of wilt kiezen en een combinatie van woonstijlen toepast. Zorg ervoor dat het geen chaos wordt. Dat doe door één woonstijl als basis te nemen. 

Twijfel je welke stijl bij jou past? Start dan met een moodboard! Foto’s laten vaak beter zien waar jij enthousiast van wordt, dan je in woorden kunt uitdrukken. Knip, plak erop los en terwijl je je board ziet ontstaan, wordt vanzelf duidelijk welke woonstijl jou het meest aanspreekt. 

Bij iedere stijl passen vintage meubels en accessoires. Vintage meubels zijn uniek en vertellen een eigen verhaal. Je onderscheid je en haalt nog meer karakter in huis! Daarnaast ben je duurzaam bezig. Ook mooi meegenomen!  

 

 

Bianca, de Gravintage van Buren.