Klik hier om een afspraak te maken voor private shopping 

Waaruit bestaat een vintage interieur?

 

 

Een vintage interieur klinkt misschien stoffig, maar niets is minder waar! Een vintage interieur heeft karakter, je onderscheidt jezelf en bent ook nog eens duurzaam bezig! Echter, een vintage interieur creëren is best een uitdaging!

“Vintage vormgeving is organisch, geometrisch en open. De meubels zijn gestoffeerd in opvallende kleren en drukke patronen”.

Vintage kleuren en patronen

In een vintage interieur vind je de meest opvallende kleuren en patronen. De kleuren die je veel ziet zijn okergeel, oranje, blauw, bruin en oudroze. Deze kleuren zorgen voor dat warme vintage sfeertje en creëren gezelligheid in huis. De patronen zijn druk met bloemen, zigzagstrepen en cirkels. Denk maar eens aan vintage behang en vloerkleden. 

Vintage meubels

Een vintage interieur begint met een aantal bijzondere échte vintagemeubelstukken. Een paar karakteristieke items, die de basis vormen. Vintage meubels zijn vaak gemaakt van een warme, iets donkere houtsoort (teak bijv.) en de vormgeving is kenmerkend: organisch, geometrisch en open. De meubels zijn gestoffeerd in opvallende kleuren en bijzondere patronen zijn eerder regel dan uitzondering.

Vintage woonaccessoires

Vul je meubels aan met vintage en retro (Weet je het verschil niet? Lees dan hier mijn vorige blog) accessoires voor sfeer en warmte. ‘Less is more’ is hier niet toepassing! Denk aan een combinatie van kleine en grote groene planten in kleurrijke keramieke potten, een oude serveerwagen, een vintage vloerlamp, een globe, een oude typemachine, een nog werkende grammafoonspeler met bijvoorbeeld een stapel elpees ernaast. Ook vloerkleden zijn hip. Tip: leg meerdere vintage vloerkleden half en schuin over elkaar heen. Wereldse sferen zorgen voor een extra knusse en authentieke uitstraling.

Vintage materialen

Het meest voorkomende materiaal bij vintage is vrij donker hout, maar Scandinavische meubels gemaakt van licht hout zijn ook populair. Donker teakhout in combinatie met een mix van ingetogen accessoires en een verscheidenheid aan kleuren wordt graag toegepast. Ook natuurlijke materialen als leer, linnen, hout en steen doen het goed en wat dacht je van de rotanmeubelen uit de de jaren ’60? Helemaal terug van weggeweest!

In de vroegere jaren stond de functionaliteit van de meubels op de voorgrond. In de jaren ’50 en ’60 werd het uiterlijk doorslaggevend en tegenwoordig willen we weer een combi van deze twee. Invulling geven aan een vintage interieur is een zoektocht zijn, waar ik je graag bij help. In mijn webshop vind je wekelijks wisselende meubels en accessoires. Vintagespeuren doe je in de tal van vintagewinkeltjes, neem een kijkje in de vele webshops en online platforms en sla zeker de vintagemarktjes in binnen- en buitenland niet over!

 

Bianca, de Gravintage van Buren.