Klik hier om een afspraak te maken voor private shopping 

Vijf redenen waarom te investeren in vintage designmeubels

 

Investeren in design is hot! Met name vintage designmeubels uit de 20e eeuw zijn daarbij gewild. Het is verstandig om te investeren in vintage designmeubels, maar waarom nu eigenlijk? Ik geef je 5 redenen: 

1. Beperkte oplage

Omdat er nog maar een beperkt aantal vintagemeubels van geliefde designers zijn, zullen zij hun waarde niet alleen vasthouden, maar zal deze ook toenemen naarmate de tijd verstrijkt en de meubels nóg zeldzamer worden.

De lijst van populaire designers uit binnen- en buitenland is huge! Met een beetje speurwerk lukt het je vast om een gaaf item te vinden. Ook bij de GraVintage van Buren vind je steevast een selectie designmeubels, zoals deze set Gispen stoelen, Artifort stoelen, Thonet stoelen, Pastoe stoelen, kast van Cees Braakman en de Molinari fauteuil van Teun van Zanten.

2. Functioneel

Bij het ontwerpen van meubels in de 20e eeuw stond functionaliteit voorop. Daarna volgde de esthetica. Omdat er gestreefd werd naar kwaliteit en functionaiteit verkeren veel designstukken uit deze periode nog steeds in uitstekende conditie!

Vintage designmeubels zijn nog steeds trendy en gewild. Een factor die geldt voor goede investeringen“.

3. Tijdloos

Zelfs als je niet bekend bent met design uit de 20e eeuw: je hebt zonder twijfel ooit een opnieuw uitgegeven meubelstuk gezien als kopie op een designer. De designmeubels uit deze periode zijn namelijk tijdloos en zullen nooit uit de mode raken. De ontwerpen worden daarom steeds weer gekopieerd.

4. Duurzaam

Je huis inrichten met vintage is niet alleen stijlvol, maar ook super duurzaam! Het meubilair uit deze periode is van zo’n goede kwaliteit, dat het nog jaren meegaat. Het meubelstuk heeft inmiddels karakter, een eigen verhaal en jij gunt het stuk een tweede, derde, misschien wel vierde leven!

 

5. Nog steeds in de mode

Sinds de 1980’s herleeft meubilair uit de 20e eeuw en deze trend is er nog steeds! Een factor die geldt voor goede investeringen is vraag en dat is in deze markt niet anders. Vintage designmeubels zijn nog steeds trendy, gewild en de prijzen stijgen.

Zo zie je: vintage is niet stoffig, maar juist reuzehip en duurzaam! Bij mij in de loods en webshop vind je een wekelijks wiesselende voorraad vintage, van design tot niet-design. Unieke meubels & accessoires, die jouw interieur karakter geven, want vintage leeft!

Bianca, de Gravintage van Buren.