Klik hier om een afspraak te maken voor private shopping 

Renoveren
& stofferen

 

Ik verkoop vintage. Dat betekent gebruikte meubelen, waarbij gebruikerssporen niet uit te sluiten zijn. Echter, soms zie ik een meubelstuk voorbijkomen dat zo gehavend is, maar tegelijk ook zo uniek, dat het een opknapbeurt verdient.

Als meubelstoffeerder in opleiding (CRKBO erkend) stoffeer ik het meubelstuk dan opnieuw. In de loods in Tiel heb ik daartoe alle ruimte en middelen. Het stofferen van een meubelstuk is een behoorlijke, maar heerlijke klus! Daar het niet altijd verdienstelijk is, vraag ik me bij ieder te stofferen stuk af of het waard is deze opnieuw te stofferen. Dit is het geval als het houtwerk en de binnenvering nog intact zijn.

De keuze van de stof is de volgende belangrijke stap. Er is keuze uit zoveel stofsoorten, stijlen, patronen en kleuren. De stof dient harmonie te brengen in vorm en uitstraling. Hoewel het soms ook erg leuk is een meubel ‘out of the box’ vorm te geven! Het meubelstuk wordt als laatste afgewerkt met een bies, siernagels of agrement (afwerkband).

 

Stofferen

Renoveren

Voor de renovatie van meubels verwijs ik je graag door naar de Nerf Houtwerk. In deze beschermde leer- en werkplaats werkt René Groenewold, meubelmaker en restaurateur, samen met scholieren, stagiaires, mensen die re-integreren en cliënten uit de zorg graag uw ideeën uit.

Zo wordt het ondernemen ook maatschappelijk verantwoord en dat geeft iedereen in de cirkel een goed gevoel!