Klik hier om een afspraak te maken voor private shopping 

De woontrends van 2024

 

Wat zijn de woontrends voor 2024? Opvallend is dat we steeds meer teruggaan naar de trends van jaren terug! Daarnaast zoeken we steeds meer naar duurzame manieren om het huis in te richten. Denk hierbij aan vintage meubels of meubels, die worden gemaakt van gerecycled materiaal. De trends voor je op een rij!

“Vraag je bij iedere trendbewuste aankoop dus af of je de aankoop écht nodig hebt of kies voor een duurzame oplossing. Koop duurzaam, tweedehands of pimp een meubelstuk! “

  • Modern seventies

Al een tijdje zien we invloeden uit de 1970’s terugkomen in ons interieur. Verfijnd houten meubels en vooral het lage cocktailstoeltje doet het goed. De walnootkleur zien we al een tijdje voorbijkomen, maar in 2024 komen ook de oranjekleuren terug. Waar we een aantal jaren geleden het muffige bruin eruit wilde, zien we deze kleuren op een nieuwe manier weer terugkomen.

 

  • Sustainable living

Duurzaamheid is steeds belangrijker en natuurlijk wil je zelf ook een steentje bijdragen! Bezoek een vintagewinkel, de kringloop of knap je huidige meubels op. Ook zien we dat er steeds meer duurzame alternatieven komen voor nieuwe producten. Gordijnen gemaakt van petflessen, een poef van oude vloerkleden en meubels van gerecycled hout.

 

  • Curved lines

Curved Lines is een trend, die we nóg meer gaan zien. Rechte eettafels hebben inmiddels al plaatsgemaakt voor ronde en ovale eettafels en in 2024 gaan we nog een stapje verder. Banken zijn niet langer recht, maar gebogen. Kleden zijn niet langer meer recht of rond, maar kunnen allerlei organische vormen aannemen.

  • Classic color chique

Kleur is terug! En hoe?! Diepe kleuren zorgen voor een chique en klassieke sfeer in huis. Wijnrood, nachtblauw, emeraldgroen. Het mag allemaal! Samen met donker mahonie en walnoothout is dit een kleurrijke en warme trend. Combinaties met materiaal en texturen zijn erg bepalend voor deze trend. Kijk eens naar een glansje in het behang of ga voor velourse meubels of gordijnen.

  • Soft outdoor

Was je al van plan om die groene muur uit de Urban Jungle trend van 2 jaar te vernieuwen? Lekker laten zitten, want groen is weer terug! Waar we in de Urban Jungle met zware metalen elementen, grof mangohout en teak werkte, zoeken we nu het hout op in licht eiken en verfijnde stalen afwerkingen. Ook licht marmer komt subtiel terug in kleine tafeltjes. Een stop bij het tuincentrum mag niet ontbreken, want planten in huis blijft helemaal hip!
 
Je bent weer helemaal ‘trend-on’ voor het nieuwe jaar! Maar houd ook in het achterhoofd dat de trends elkaar de laatste jaren wel erg snel opvolgen. Met deze sneltrein stimuleren we ook de ‘fast-furniture’ industrie. Vraag je bij iedere trendbewuste aankoop dus af of je de aankoop écht nodig hebt of kies voor een duurzame oplossing. Koop duurzaam, tweedehands of pimp een meubelstuk.

 

 

 

 

Bianca, de Gravintage van Buren.

 

 

Bron: TMS Wonen