Klik hier om een afspraak te maken voor private shopping 

De top 10 vintage designmerken

 

 

Vintage is weer hip en met name vintage design! Investeren in vintage design is een goede beslissing. Je hebt iets unieks in handen, een item met een eigen verhaal, je onderscheidt je met jouw interieur, vintage meubels blijken supersterk, het stuk wordt steeds meer waard en je denkt aan Moeder Aarde. Deze tien topmerken zijn daarbij momenteel extra populair:

“Design is leuk, maar bovenal gaat het om wat jij écht mooi vindt! Bij de GraVintage vind je unieke items van design tot niet-design. Originele meubels en verlichting, die jouw interieur karakter geven, want vintage leeft! “

10) de meubels van Cees Braakman

Aan het hoofd van Pastoe stond in de 1960’s de ontwerper Cees Braakman. De meubels van Braakman zijn tijdloos, charmant en sterk. Braakman werd mede bekend door zijn gebogen plywoodtechniek.

9) de meubels van Louis van Teeffelen

Deze Nederlandse ontwerper staat bekend om zijn Scandinavisch ogende meubels. Minimalisme gecombineerd met organische vormen.

8) de meubels van Arne Jacobsen

Ken jij de Vlinderstoel en de Egg Chair? Dit zijn bekende ontwerpen van de Deense architect Arne Jacobsen. Jacobsen liet de vorm van zijn meubels bepalen door de functie.

7) de verlichting van Louis Poulsen

Louis Poulsen is een Deense fabrikant van unieke verlichting. Louis Poulsen maakt vaak gebruik van schalen, waardoor de ruimte zowel boven als onder de lamp wordt verlicht.

6) de togo’s van Ligne Roset

Weer helemaal terug van weggeweest zijn de togo’s! Togo’s zijn lage banken om heerlijk in weg te dromen. Tegenwoordig worden togo’s in alle stoffen geherstoffeerd om je interieur te personaliseren.

5) de Kartell meubels

Wellicht heb je de herkenbare plastic meubels en de geweldige kleurencombinatie van het merk Kartell al eens gezien? De vintage Kartell meubels zijn telkens weer een lust voor het oog!

4) de meubels van Pastoe

Pastoe is een Nederlandse fabrikant van designmeubels. Pastoe heeft vele designiconen op zijn naam. Met name de meubels uit de 1960’s blijken tijdloos en zijn nog steeds in trek.

3) de parels van Artifort

Artifort, de vintage (web)winkels hebben er graag items van op voorraad! Banken, fauteuils, stoelen, tafels etc. Artifort betekent kleurrijke meubels van geliefde huisdesigners, zoals Pierre Paulin. De naam Artifort staat voor ‘art’ (kunst) en ‘fortis’ (sterk). Ook het woord ‘comfort’ is verwerkt in de naam.

2) Leolux

Leolux is hoogwaardig design. Meubels met een enorm zitcomfort, duurzaam en gemaakt van luxe materialen. De vintage modellen zijn nog steeds geliefd en behouden eenvoudig hun waarde.

1) de collectoritems van Ikea

Ikea kennen we allemaal! Het zijn de praktische, eenvoudig in elkaar te zetten items. Ikea werkt met regelmaat samen met bekende ontwerpers. Deze designitems worden na verloop van tijd niet meer geproduceerd en dan met regelmaat echte collectoritems, zoals deze bijzettafels van Christian Halleröd en deze nachtkastjes met canvas opbergruimte.

Design is leuk, maar bovenal gaat het om wat jij écht mooi vindt! Bij de GraVintage vind je unieke items van design tot niet-design. Originele meubels en verlichting, die jouw interieur karakter geven, want vintage leeft! 

 

 

Bianca, de Gravintage van Buren.

 

 

Bron: Reliving