Klik hier om een afspraak te maken voor private shopping 

De val en de ontspruiting van mijn vintagewebwinkel

 

De start van de GraVintage van Buren is een feit! Met mijn 45 jaar tellende leeftijd is dit is mijn vierde onderneming. De een noemt mij avontuurlijk, de ander onrustig; ik vind mezelf in beide omschrijvingen. De GraVintage is ontstaan in een bijzondere periode. Ik zat al eventjes hoog en droog op mijn troon gezeteld, toen ik vorig jaar ging scheiden. Daar kukelde ik naar beneden! Er ontstond een flinke kras op mijn (moeder)hart en de beste remedie zou zijn de emoties te doorvoelen. Daar stond ik vol ongeloof. Ik ging in de aanval, sloeg op de vlucht, verloor mezelf in gevoel van schuld en falen en momenten van verdriet. Daaronder wist ik: dit gaat mij sterker maken! De emoties krijgen steeds meer een plek, mijn ondernemerszin nam weer toe en ik schreef mijn vintage (web)winkelplannen op papier.

“Ik zat hoog en droog en kukelde naar beneden…”

Een webshop starten is niet de meest voor de hand liggende keuze. In 2019 werden bijna 10.000 webwinkels opgericht en in hetzelfde jaar weer ruim 6000 onlinewinkels opgeheven. In Coronajaar 2021 profiteerden de webwinkels van een enorme groei, maar dit heeft natuurlijk alles te maken met de Coronamaatregelen, die winkels dwong de deuren te sluiten. Om mijn plannen te doen slagen, begon ik me in te lezen. E-commerce expert Astrid van Kollenburg (tegenwoordig Astrid van der Made, viel zij ook van haar troon?) hielp daarbij. Met haar online-training, haar boek, blogs en challenges kwam het plan concreet op papier.

 

Het zaadje werd geplant en er volgde hulp. Eerder gesloten deuren van collega-vintageverkopers gingen open en ineens werd ik op steeds meer plaatsen welkom geheten. De eigenaren deelden met mij hun verhalen, ervaringen, idealen, tips & tricks. Ik ben niet bang te moeten opboksen tegen grote e-commercegiganten. Eerder ervan overtuigd dat juist de kleine webwinkels voordelen bieden, die de grote winkels niet hebben.

“Eerder gesloten deuren gingen open…”

Ik verkoop écht unieke vintagemeubelstukken en accessoires. Vintage uit binnen- en buitenland, van design tot niet-design, persoonlijk en met liefde opgesnord. Geen ‘fast furniture’, waar er duizenden van zijn gemaakt, maar stukken met een uniek verhaal en eigen identiteit. Mijn bedrijfsvoering is mega-flexibel en het contact is persoonlijk. Ik bezorg jouw aankopen niet tot aan de voordeur. Nee, ik zet het meubelstuk op de juiste plek in jouw woning

 “Ik verkoop stukken met een uniek verhaal en eigen identiteit…”

De vraag naar vintagemeubels neemt toe en dat is niet vreemd. Met vintage heb je iets authentieks in handen, het is een goede investering, omdat designitems vrijwel altijd in waarde stijgen. Je geeft het meubelstuk een tweede (misschien wel derde of vierde) leven en zo draag je een mooi steentje bij aan het verminderen van de afvalberg.

Zo zie je: vintage is niet stoffig, maar juist reuzehip en duurzaam!

 

 

Bianca, de Gravintage van Buren.